Med fup og faldskærm

249.95 kr.

”Mad fup og faldskærm”, af Hans Elfelt Bonnesen. 292 sider. ISBN 978-87-987644-4-1. Pris 249,95 kr.

Kategori:

Beskrivelse

Det er velkendt, at der efter 2. verdenskrig var kritisk fokus på det danske politis rolle under krigen. Men nu sættes der yderligere fokus på denne del af vores historie, og tilmed fra en af de centrale personer i toppen af politiet. ”Med fup og faldskærm” er titlen på en ny bog, der udkommer 27. januar. Kernen i bogen er kriminalassistent Roland Olsens dagbøger fra krigens tid, som er redigeret og kommenteret af bogens forfatter, Hans Elfelt Bonnesen.
I dagbøgerne fortæller Roland Olsen meget detaljeret om hvordan politiets ledelse samarbejdede tæt med den tyske besættelsesmagt. Og Roland Olsen fortæller hvordan han selv og andre politifolk modsat sørgede for, at informationer tilflød modstandsbevægelsen. Roland Olsen måtte 23. august 1943 flygte til Sverige og senere England, hvor han blev uddannet med indblik på indsættelse i Danmark når tyskerne havde tabt krigen.
Advokat Carl Madsen sagde efter krigen i et TV-program: ”Det danske politis ledelse var fra første færd rede til et hjerteligt og villigt samarbejde med besættelsesmagten – et samarbejde der gik langt videre end nødvendigt. Det kan kun forklares ved, at man havde indstillet sig på en tysk sejr.”