Peter Elfelt – fra Hillerød til Hoffet

199.95 kr.

”Peter Elfelt – fra Hillerød til Hoffet”. 100 sider. ISBN 978-87-987644-3-4. Pris 199,95 kr.
Denne udgivelse findes også som en e-bog her.

Kategori:

Beskrivelse

Bogen skildrer den eventyrlige historie om den fattige arbejderdreng, der voksende op i Bakkegade i Hillerød og som blot fik 5 års skolegang i den kommunale friskole i Mørkegade i Hillerød (Nuværende Østergade). Allerede som 12-årig kom han i lære som fotograf og her grundlagde han en fantastisk erhvervskarriere med tætte relationer til kongefamilien.
Peter Elfelt døde i 1931 og han efterlod sig over 300.000 foto, der i form af tonstunge glasplader opbevares på Det kgl. Bibliotek. Peter Elfelt blev i 1901 ”Kongelig hoffotograf” og han var samtidens førende danske fotograf. Han var utrolig kreativ og han udviklede en række nyskabelser indenfor dansk fotokunst. Bl.a. var han den første, der brugte blitz, indførte levende film i Danmark og grundlagde et gigantisk bibliotek over stereoskop-billeder, der revolutionerede danskernes opfattelse af virkeligheden.
Peter Elfelt glemte dog aldrig sin fattige baggrund og hans fotokunst omfatter stribevis af fantastiske billeder, der skildrer datidens sociale forhold. Bogen koncentrerer sig om Peter Elfelts relationer til Hillerød, herunder hans bidrag i forbindelse med fredningen af Skansebakken i Hillerød hvor man i klart vejr kan se til Kullen i Sverige.