Katterød – portræt af en sydfynsk landsby (gratis levering)

250.00 kr.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Landsbyen Katterød lidt øst for Faaborg har en ganske speciel kulturhistorie, som bør bevares. Man kan stadig se landbrugets udviklingshistorie fra 1700’tallet til i dag. For 100 år siden stod Katterød med gode muligheder for at blive et lille fynsk trafikknudepunkt. Da jernbanen, skolen og købmanden lukkede forduftede drømmen, men man har stadig Katterød Lufthavn og et stærkt lokalt fællesskab at bygge fremtiden på.

2 anmeldelser af Katterød – portræt af en sydfynsk landsby (gratis levering)

  1. Slægtsforskern

    Slægtsforskeren nr 1 2024:
    Historien om Katterød. Bogen “Katterød” er med sine rigt illustrerede fortællinger en bog, som alle med slægt i Katterød bør anskaffe sig. Særligt afsnittet, hvor ejendom for ejendom beskrives fra første fæster til i dag, og det omfattende navneregister vil man sætte stor pris på.
    Men bogen fortæller også om Katterød som et lokalsamfund, der fra oldtid til nutid har gennemlevet store drømme og forandringer, og mængden af indfaldsvikler er stor: foreningslivet, jernbanen, hospitalet, skolerne og mange flere aspekter af Katterøds historie tages op.
    For folk, der ikke har haft slægt i Katterød, er bogen et inspirerende studie i, hvor meget lokalarkiverne ofte ligger inde med af foto og anden dokumentation, som enhver lokal- og slægtshistoriker vil elske. Anmeldt af Peter Olsen.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *